Kaarten af te halen bij kassa met email PV

Theater de Mythe MA

naar het boek van Hugo Borst [h]

Ma

naar het boek van Hugo Borst

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. Eric Corton: 'Om dit verhaal op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een heel ‘echt’ verhaal is.
Een verhaal van af­scheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor.' 
Hugo Borst is vereerd met de theaterbewer­king van Ma en vermoedt dat zijn moeder er hetzelfde over zou denken. 'Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven.'
www.solostories.nl

 

GRATIS INLEIDING 19.00 UUR

Hiervoor is automatisch ook een plekje gereserveerd. Wel aangeven in de "Opmerkingen" bij de inschrijving of je daar gebruik van wil maken. Indien er niets staat worden de gereserveerde plaatsen teruggegeven!

Deze inleiding wordt gegeven door een dramaturg, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt ook samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

 

ivm uitverkochte voorstelling, is de inschrijftermijn 1 maand!

 

Voor meer informatie: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/ma-naar-het-boek-van-hugo-borst/24-04-2018-20-00