Kaarten afhalen bij kassa theater met email PV

Theater Scheldetheater Ciske de Rat

de Musical, Muziektheater Zeeland

Ciske de Rat - de Musical
Muziektheater Zeeland


Ciske de Rat is gebaseerd op de trilogie Ciske van de schrijver Piet Bakker en vertelt het verhaal over het Amsterdamse straatjochie Ciske in de jaren '30. In de musical zie je zijn moeilijke jeugd, maar ook hoe hij als volwassen man omgaat met zijn verleden.

Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader is nooit thuis, zijn moeder is hard voor hem en laat hem ‘s avonds laat werken in een café.  Tante Jans is wel lief voor hem. Zij legt het aan met zijn vader, die wil scheiden van Ciskes moeder. Ciskes beste vriendje is ziek en overlijdt. Als zijn moeder dit belachelijk maakt, kan Ciske dit niet verkroppen. In hevige woede brengt hij haar om het leven. Hij wordt veroordeeld en moet naar de gevangenis.
Als volwassen man moet Cis in het leger vechten tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Is hij in staat om zijn verleden een plaats te geven en liefde in zijn leven toe te laten?

Muziektheater Zeeland heeft dit jaar een bijzondere cast vanwege de vele kinderrollen. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script en de liedteksten. 
www.muziektheaterzeeland.nl

Toegangsprijs is exclusief consumptie!

 

Voor meer informatie: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/ciske-de-rat-de-musical-muziektheater-zeeland/23-03-2019-20-00