Het evenement gaat door bij voldoende aanmeldingen

Jesus Christ Superstar

Rockopera met Ted Neeley als Jezus

Ted Neeley terug in Jesus Christ Superstar!

1ste rang kaarten en bus!

Aanpassing: op 14/02/2019 is besloten dat er 1 introducé mee mag ipv gezinsleden!

Op zondag 14 april 2019 gaan we naar de middagvoorstelling van Jesus Christ Superstar in AFAS live in Amsterdam. This show will be performed in English / Zowel de liedjes als de gesproken teksten in deze Rockopera zijn in het Engels. De adviesleeftijd die gehanteerd wordt voor Jesus Christ Superstar is 12 jaar en ouder. 

Na Italië, Zwitserland, Portugal en Spanje gaat rockopera op tournee door Nederland.

In Nederland hebben sinds 2015 meer dan 170.000 enthousiaste bezoekers de wereldberoemde rockopera gezien. Jesus Christ Superstar - een interpretatie van de iconische film uit 1973 - komt terug. De shows zijn een vervolg op een tournee door onder meer Zwitserland en Spanje. Overal ter wereld zorgt de show voor juichende reacties en uitverkochte zalen. En niet zonder reden. Jesus Christ Superstar is geliefd door de geweldige cast, het ijzersterke live orkest, de wervelende dansers, de excellente zangers en de ongeëvenaarde vertolking van Jezus door Ted Neeley.

Het woord pensioen staat niet in zijn woordenboek. De loopbaan van Ted Neeley (75) is onlosmakelijk met Jesus Christ Superstar verbonden. In 2015 schitterde hij voor de eerste keer in Nederland met deze magistrale show. Het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber en de ijzersterke teksten van Tim Rice mochten rekenen op juichende reacties van zowel pers als publiek. Na een tournee en een overweldigende ‘Grand Final’ in Ahoy in 2017, kwam de voorstelling dit jaar terug naar Nederland als onderdeel van een grote Europese tournee. Het overweldigende succes en de nog altijd grote vraag naar tickets, hebben ertoe geleid dat Jesus Christ Superstar nu opnieuw terug komt. Het Nederlandse publiek voelt zich onverminderd met Jesus Christ Superstar verbonden. Geweldige songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’ zijn onderdeel van het collectieve geheugen. De populariteit van de show is dusdanig dat de producenten ernaar streven om van de optredens een jaarlijkse traditie te maken.


Wereldfaam
Neeley is welhaast vergroeid met zijn rol. Jesus Christ Superstar is bepalend geweest voor zijn – overigens meer dan indrukwekkende – carrière. Hij speelde een eindeloze reeks rollen in televisieseries en acteerde in grote musicals als Hair, Raspoetin en Tommy. Toch is zijn naam voor het grote publiek onlosmakelijk verbonden met Jesus Christ Superstar. De rockopera zag het levenslicht in de vroege jaren zeventig. Neeley viste in eerste instantie achter het net bij de theatervoorstelling en werd understudy. Pas toen de film in 1973 verscheen volgde zijn grote doorbraak. Daarin vertolkte hij met verve de hoofdrol en verwierf wereldfaam. De film was direct een hit en kreeg cultstatus. Daarmee was Neeley voorgoed met de rol van Jezus verbonden. Dat heeft hij nooit als een probleem ervaren, de acteur heeft veel aan Jesus Christ Superstar te danken en treedt op in alle delen van de wereld. Neeley kreeg ook zijn revanche als het gaat om de live uitvoering van de rockopera. Vanaf de jaren negentig was hij in diverse theaterversies van Jesus Christ Superstar te zien die zich op veel belangstelling mochten verheugen. De huidige productie vertegenwoordigt wereldklasse. Alle muziek is live, het decor is overweldigend en uitsluitend top acteurs maken onderdeel uit van de cast. Dat ziet en voelt het publiek en vormt een belangrijk onderdeel van het succes. Een voorstelling van Jesus Christ Superstar is voor elke bezoeker een intense en onvergetelijke belevenis.

 

 

 

Voor meer informatie: http://jesuschristmusical.nl/