Tickets af te halen bij kassa theater met email PV

Theater Scheldetheater Wie is bang

NT Gent / Theaterproductiehuis Zeelandia

Wie is bang
NT Gent / Theaterproductiehuis Zeelandia


Wie is Bang gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond aan avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.  Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. Ze ontvangen subsidie op voorwaarde dat hun tegenspelers een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp.

Voor deze productie werk Tom Lanoye samen met regisseur Koen De Sutter. Els Dottermans en Han Kerckhoffs staan naast de jonge talenten Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen, een spannende confrontatie. Wie is Bang is een coproductie met NTGent.
www.theaterzeelandia.nl


Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

Voor meer informatie: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/wie-is-bang-nt-gent-theaterproductiehuis-zeelandia/07-11-2019-20-00