Tickets af te halen bij kassa theater met email PV

Theater Scheldetheater Janis

Theaterproductiehuis Zeelandia

Janis
Theaterproductiehuis Zeelandia


Een intieme muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed.

'Whatever man. We are ugly but we have the music',  sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot doet verlangen naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues. Janis Joplin.
Ze werd gepest, won de wedstrijd van lelijkste jongen van de school, vluchtte naar de grote stad en ontdekte daar dankzij haar waanzinnige stem de mannen. En de vrouwen. Ze doopte zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld en stierf op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. Precies 50 jaar later brengt de Zeeuwse 27-jarige Beaudil Elzenga samen met twee muzikanten een ode in woord en muziek aan Janis Joplin: de jonge vrouw met butsen, kraters en krassen met wie Elzenga graag gevallen was.

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

Voor meer informatie: https://www.zeelandtheaters.nl/programma/janis-theaterproductiehuis-zeelandia/05-03-2020-20-00